Samsun'un Saathane Meydanı'nda kurulan ekinlik alanında “Trafik Eğitim Halısı” üzerine yerleştirilen yaya geçitleri, trafik levhaları, kavşaklar ve ışıklı sinyalizasyon sistemleriyle donatılan parkurda çocuklar, akülü araçlarla kurallı sürüş yaptı. Polis ve jandarma şapkası ile yeleklerini giyen minikler, gerçek bir trafik ortamını deneyimleyerek kuralları pekiştirdi.

Liseli Öğrenciler Sarhoş Gözlüğüyle Zorlandı
Etkinlikte lise öğrencileri ise “sarhoş gözlüğü” ile topa vurarak gol atmaya çalıştı. Bu uygulamayla alkollü araç kullanımının tehlikelerine dikkat çekildi. Öğrenciler, gözlüğün etkisiyle denge kurmakta zorlandı ve bu deneyimin farkındalık sağladığını ifade etti.

Takla Simülasyonu ile Emniyet Kemerinin Önemi Vurgulandı
Kurulan takla atma simülasyon aracı ise öğrenciler için dikkat çekici bir deneyim sundu. Emniyet kemeri takmadan yapılan simülasyonla olası bir kazada neler yaşanabileceği gösterildi. Etkinliğe katılan öğrenciler, bu uygulama sayesinde emniyet kemeri takmanın hayati önem taşıdığını daha iyi anladıklarını söyledi.

Başarılı Güvenlik Güçlerine Belge Verildi
Program sonunda trafik güvenliğinin sağlanmasında üstün başarı gösteren polis ve jandarma ekiplerine başarı belgeleri takdim edildi. Etkinliğe; İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bahçepınar, Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır, İl Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.





