Samsun’un Canik ilçesinde, çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen bir ev, mahalle sakinleri ve yakınların desteğiyle imece usulü onarılıyor. Dört çocuk babası inşaat işçisi Seyfi Memiş, yaşadığı zor günlerde dayanışmanın gücüyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Samsun'da faciadan son anda dönüldü
Samsun'da faciadan son anda dönüldü
İçeriği Görüntüle

Ev tamamen yanmıştı

Olay, 17 Kasım gecesi saat 04.00 sıralarında Canik ilçesi Toptepe Mahallesi 228. Sokak’ta bulunan 4 katlı bir binanın birinci katında meydana geldi. Evde yalnız olan 38 yaşındaki Seyfi Memiş, yoğun duman ve alevleri fark ederek son anda kendini dışarı attı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, evdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi.

A W603632 04

“Bir iğne bile alamadım”

Yangından bir gün önce 4 ile 7 yaş arasındaki dört çocuğunu Salıpazarı ilçesinde yaşayan annesinin yanına götürdüğünü anlatan Memiş, bunun olası bir faciayı önlediğini söyledi. O gece yaşadıklarını anlatan Memiş, “Gece öksürükle uyandım. Ev duman ve alev içindeydi. Kendimi zorla dışarı attım. Üzerimde sadece eşofman vardı. Evden bir iğne bile alamadım. Çocuklarım evde olsaydı çok daha büyük bir felaket yaşanabilirdi” dedi.

İmeceyle onarım

Yangının ardından kalacak yeri olmadığını belirten Memiş, evinin yaklaşık 10 gündür imece usulüyle onarıldığını söyledi. Alçı, elektrik ve su tesisatı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Memiş, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.Evin tadilatına katılan yakınları ve mahalle sakinleri ise hafta sonları gönüllü olarak çalıştıklarını, Memiş ve ailesinin yeniden evlerine kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ