Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Finansal İstikrar Komitesi, Bakan Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı.
Toplantıda, dünya ekonomisindeki güncel gelişmeler ile Türkiye’nin makroekonomik görünümü ele alındı. Finansal sektör üzerindeki etkilerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği toplantıda, özellikle tüketici kredileri ve kredi kartlarındaki yapılandırmalara yönelik bugüne kadar atılan adımların sonuçları masaya yatırıldı.
Açıklamada, önümüzdeki dönemde bu alanda atılabilecek yeni adımların da tartışıldığı belirtilerek, banka dışı finansal kuruluşların son dönem büyüme trendlerinin sektör üzerindeki etkilerine ilişkin istişarelerde bulunulduğu bildirildi.
Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Komite, dengeli ve sürdürülebilir büyümenin en önemli unsurlarından olan finansal istikrarın korunması için bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarına devam etmektedir.”




