Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, motosiklet kazalarının önüne geçmek ve güvenli sürüş bilinci oluşturmak amacıyla Batı Park Konser Alanı’nda büyük bir farkındalık etkinliği düzenledi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya yüzlerce motosiklet sürücüsü ve kurye yanıt verdi.

 

GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ VE BİREYSEL TEDBİRLER

Etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Burak Güler, katılımcılara güvenli sürüş teknikleri ve bireysel kazalardan korunma yolları hakkında bilgi verdi. Söyleşi soru-cevap şeklinde interaktif ilerlerken, sürücüler güvenli sürüş konusunda bilinçlendirildi.

 

ARIBAŞ: “TOPLUMUN HER KESİMİ TRAFİK KONUSUNDA BİLİNÇLENMELİ”

Etkinliği motosikletlilerin arasında takip eden İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, program sonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada motosiklet kulüpleri, sürücüler ve kuryelerle buluştuk. Çok büyük ve anlamlı bir katılım oldu. Bu, bizim açımızdan son derece kıymetli. Samsun’a yakışan bir farkındalık oluştu.”

 

BAYRAM ÖNCESİ TRAFİK GÜVENLİĞİNE VURGU

Kurban Bayramı öncesi artacak olan trafik yoğunluğuna dikkat çeken Arıbaş, özellikle bu dönemde trafik kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

“İlkadım’dan başlayan bu farkındalık dalgasının tüm Samsun’a yayılacağına inanıyorum.”

 

“YOLUN SONU BAYRAM OLSUN”

Etkinlik kapsamında sürücülere şu konularda uyarılar yapıldı:

Kask takmadan yola çıkmayın

Hız sınırlarına mutlaka uyun

Kavşaklara kontrollü giriş yapın

Arıbaş ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sürdürdüğü farkındalık kampanyasını da hatırlatarak şu çağrıda bulundu:

“Bir kural, bir ömür. Yolun sonu bayram olsun. Lütfen bu bilinci çevrenize de taşıyın. İnşallah kazasız, sağlıklı bir bayram geçiririz.”

Kaynak: Haber Merkezi