Samsun’un Canik ilçesinde, 11 katlı bir binanın dış cephesinde yapılan tadilat sırasında kurulu iskele aniden çöktü. Olay sırasında iskelede çalışan iki işçi, güvenlik halatları sayesinde metrelerce yüksekte askıda kaldı. Binada yaşayan vatandaşların hızlı müdahalesiyle işçiler sağ salim kurtarıldı.

Olay, Canik ilçesindeki yüksek katlı bir apartmanın dış cephe tadilatı sırasında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, 11 katlı binanın cephesine kurulan iskele, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. İskelede çalışan iki işçi, düşmekten son anda kurtularak halatlara tutunmuş şekilde havada asılı kaldı.

Mahalle sakinlerinin olayı fark etmesiyle birlikte hızla kurtarma çabaları başladı. Vatandaşlar, asılı kalan işçilere ulaşarak halat desteği sağladı ve panik halindeki çalışanların güvenli şekilde binaya çekilmesine yardımcı oldu.

Olayın ardından yapılan incelemede, işçilerin taktıkları güvenlik halatlarının ciddi bir faciayı önlediği ortaya çıktı. Binanın tadilatından sorumlu firma ve ilgili ekipler hakkında inceleme başlatılırken, olayda yaralanan olmadı.

İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, iş güvenliği önlemlerinin olası bir felaketi önlediği bu olay, benzeri çalışmaların risklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi