Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), imzaları yenilenen 5 ve 50 liralık banknotların bugünden itibaren tedavüle sunulduğunu açıkladı. Yeni tertip banknotlar, üzerlerindeki imzalar dışında önceki banknotlarla aynı özellikleri taşıyacak ve mevcut banknotlarla birlikte kullanılmaya devam edecek.

Yeni 50 TL ve 5 TL duyuruldu! Yeni banknotlar ne zaman çıkacak? | Türkiye Gazetesi

YENİ BANKNOTLAR DOLAŞIMA ÇIKTI

1211 sayılı Kanun kapsamında tedavüle çıkarılan yeni banknotlar, E9 Emisyon Grubu’nun 9. tertip 50 TL ve 8. tertip 5 TL kupürlerinden oluşuyor. Yeni tertip 50 ve 5 liralık banknotların her ikisinde de TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın imzası yer alıyor. 50 TL banknotta Karahan’ın imzasına Başkan Yardımcısı Dr. Gazi İshak Kara’nın, 5 TL banknotta ise Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Özkul’un imzası eşlik ediyor.

Cebimizdeki paralar değişiyor: Yeni banknotlar bugün tedavülde - İleri Gazetesi | Yozgat Haber

ESKİ BANKNOTLAR DA GEÇERLİ OLACAK MI?

TCMB, yeni tertip banknotlarda imzalar dışında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi. Banknotların boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları, genel nitelikleri ve görünümleri önceki tertiplerle aynı olacak.

Merkez Bankası açıklamalarına göre:

“Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir.”

Merkez Bankası faiz kararlarını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararlarını açıkladı!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ