Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece azalması beklenirken, çarşamba gününden itibaren birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.
SICAKLIKLAR 4 İLA 8 DERECE AZALACAK
Eylül ayıyla birlikte sıcaklıklarda düşüş yaşanırken, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına gerilemesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, hafta boyunca etkili olması beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdemirci, sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalacağını ve yarından itibaren birçok bölgede yağış görüleceğini belirtti.

HANGİ BÖLGELERDE SAĞANAK BEKLENİYOR?
Çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Isparta ve Burdur çevreleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağış bekleniyor. Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken; Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile çeşitli illerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

SAMSUN DA YAĞIŞ BEKLENEN İLLER ARASINDA
Yağış beklenen iller arasında: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, İzmir, Manisa, Kütahya, Adana, Mersin, Osmaniye, Burdur, Antalya, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Konya, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize ve Ardahan bulunuyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.





