Samsun’da fındık sezonunun hareketlenmesiyle birlikte üreticilerin yakından takip ettiği serbest piyasa fiyatları 4 Eylül 2026 itibarıyla güncellendi. Samsun merkez ile Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde tombul, levant ve sivri fındık fiyatlarında yükseliş görüldü.

SAMSUN MERKEZDE FINDIK FİYATLARI

Samsun merkezde serbest piyasada fındık alım fiyatları 4 Eylül itibarıyla türlerine göre değişiklik gösteriyor.

Tombul fındık: 172,00 TL

Levant fındık: 168,00 TL

Sivri fındık: 166,00 TL

ÇARŞAMBA'DA FINDIK FİYATLARI

Fındık üretiminin önemli merkezlerinden Çarşamba’da 4 Eylül Cuma günü serbest piyasa fiyatları da belli oldu.

Tombul fındık: 171,75 TL

Levant fındık: 167,25 TL

Sivri fındık: 164,75 TL

Gazete Arena-1498

SALIPAZARI'NDA SON FİYATLAR

Salıpazarı’nda üreticilerin takip ettiği fındık alım fiyatlarında da yükseliş yaşandı.

Tombul fındık: 170,25 TL

Levant fındık: 167,00 TL

Sivri fındık: 163,25 TL

TERME'DE FINDIK PİYASASI

Terme’de serbest piyasadaki fındık fiyatları da 4 Eylül tarihinde güncellendi.

Samsun’da sıfır atık için yeni hedef: İl sıfır atık hedef belgesi açıklandı
Samsun’da sıfır atık için yeni hedef: İl sıfır atık hedef belgesi açıklandı
İçeriği Görüntüle

Tombul fındık: 169,75 TL

Levant fındık: 168,25 TL

Sivri fındık: 162,25 TL

Gazete Arena-1499

TMO'NUN 2026/2027 SEZONU FINDIK FİYATLARI

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2026/2027 sezonu için belirlediği alım fiyatları da üreticilerin takip ettiği önemli veriler arasında yer alıyor. Kalite gruplarına göre TMO’nun açıkladığı fiyatlarda Giresun kalite fındık 255 TL, levant kalite 250 TL, sivri kalite ise 245 TL olarak uygulanıyor.

TİCARET BORSALARINDA FINDIK FİYATLARI

Fındık piyasasında ticaret borsaları ve kurumların açıkladığı ortalama fiyatlar da üreticiler açısından önemli bir gösterge oluşturuyor. 50 randıman fındık için Giresun Ticaret Borsası’nda ortalama fiyat 248 TL, FİSKOBİRLİK’in tahmini fiyatı ise 235 TL seviyesinde bulunuyor.

Serbest piyasada ortalama fındık fiyatı 240 TL seviyesine yükselirken, Ordu Ticaret Borsası’nda 233 TL, Sakarya Ticaret Borsası’nda ise 226 TL olarak kaydediliyor.

Kaynak: BERNA ALTINOVA