AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı, basın buluşmaları kapsamında düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. On ay önce göreve gelen İlçe Başkanı Hasan Uzun, Samsun’daki medya kuruluşu temsilcileriyle artık sık sık bir araya geleceklerini belirterek, "İlçemizde olan biteni sizlerle istişare ederek kamuoyuna paylaşmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. Toplantıda yaptığı konuşmada Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’i hedef alan Av. Uzun, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunda "hizmet yapılıyor" algısı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

"HİZMET YAPILIYOR" ALGISI

"Bizler gibi tüm Atakum halkı hizmet yapılmadığını biliyoruz" diyen Uzun, Türkel’in 18 ayda yalnızca 3 kez meclis toplantılarına katıldığını vurguladı. Uzun ayrıca, belediyenin 2024 yılı denetim raporundaki usulsüzlüklere yanıt verilmediğini hatırlatarak, işçilere maaşların geç yatırılmasına tepki gösterdi. "Belediye işçilerine yevmiye alır gibi maaş ödenmesine karşı çıkıyoruz. İşçiler haziran maaşlarını daha yeni aldılar. En son 10 bin lira yatırılmış. Başkana 10 bin lira verelim bakalım geçinebilecek mi" diye sordu.

USULSÜZLÜKLER GİZLENMEYE ÇALIŞILIYOR

2024 yılına ait Atakum Belediyesi Denetleme Komisyonu Raporu'nun meclis tarafından kabul edilmesine rağmen, içeriğindeki birçok usulsüzlükler kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığını öne süren Uzun, "Bu raporda yer alan bulgular; doğrudan teminlerdeki şeffaflık eksikliği, özel kalem harcamalarındaki olağan dışı artışlar ve ihale süreçlerindeki usulsüzlükleri açıkça ortaya koymaktadır. Ancak ne yazık ki bu gerçekler, mevcut yönetim tarafından üstü örtülerek halkın gözünden kaçırılmak 
istenmektedir." diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi