ABD ve İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarını artırması ve çatışmaların bölgesel savaşa dönüşebileceği endişesi küresel piyasalarda sert hareketlere neden oldu. Yatırımcılar riskli varlıklardan çıkarak güvenli liman olarak görülen altına yöneldi. Bu gelişmelerle birlikte altın fiyatları günün ilk saatlerinde hızlı bir yükseliş kaydetti.
ONS ALTIN GÜN İÇİNDE SERT GERİLEDİ
Sabah saatlerinde 5.379 dolara kadar yükselen ons altın, günün ilk bölümünde 5.372 dolar civarında dengelendi. Ancak ilerleyen saatlerde artan satış baskısıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi. Akşam saatlerinde ons altın düne göre yaklaşık yüzde 3 değer kaybederek 5.175 dolar seviyesine geriledi.
GRAM ALTINDA 350 TL’LİK DÜŞÜŞ
Yurt içinde gram altın da ons fiyatındaki hareketi takip etti. Sabah saatlerinde 7.607 TL’ye kadar çıkan gram altın, gün içinde 7.593 TL seviyelerinde işlem gördü.




