Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayı doğum yardımı ödemelerinin annelerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, bugüne kadar 637 bin annenin hesabına toplam 7,2 milyar liralık ödeme yapıldığını belirtti.
KASIM AYI DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI
Aile Yılı'nda vatandaşlara verilen önemli desteklerden birinin doğum yardımları olduğunu vurgulayan Göktaş, "Bu kapsamda kasım ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık. Böylece bugüne kadar doğum yardımından faydalanan toplam 637 bin annenin hesabına 7,2 milyar liralık ödeme gerçekleştirmiş olduk. Bakanlık olarak aile olmayı teşvik eden, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı, bilinçli aileleri güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin bütün ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımlarının güncellendiğini hatırlatan Göktaş, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan çocuklar için destek miktarlarını şu şekilde duyurdu:
-
İlk çocuk: 5 bin lira tek seferlik ödeme
-
İkinci çocuk: Aylık 1.500 lira
-
Üç ve sonraki çocuklar: Aylık 5 bin lira
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Doğum yardımlarının Halkbank aracılığıyla ödenmeye devam edeceğini ve çocuklar 5 yaşına gelene kadar kesintisiz verileceğini ifade eden Göktaş, başvuruların e-Devlet ve 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulamaları üzerinden alınabileceğini belirtildi. Başvurusu onaylanan aileler, ödemelerin yatırıldığı bilgisine aynı uygulama aracılığıyla ulaşabilecek.
Bakan Göktaş, aile olmayı teşvik eden ve sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı aileleri güçlendirmeye yönelik çalışmaların süreceğini vurguladı.




