İzmir’in Balçova ilçesinde sabah saatlerinde Salih İşgören Polis Merkezi’ne yönelik silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırının 16 yaşındaki bir çocuk tarafından pompalı tüfekle gerçekleştirildiği bildirildi.

Olayın ardından güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı arama ve güvenlik önlemleri aldı. Saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı. Olayla ilgili detaylar henüz netleşmiş değil.

Saldırının Ardından Güvenlik Önlemleri

Balçova ilçesinde yaşanan bu üzücü olay sonrası karakol çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve olası ikinci bir saldırıyı önlemek amacıyla bölgedeki devriyelerini yoğunlaştırdı.

Ayrıca İzmir Emniyet Müdürlüğü, saldırının ardından ilçedeki tüm karakollarda güvenlik kontrollerini artırdı. Bu tür saldırıların önlenmesi amacıyla il genelinde güvenlik protokolleri gözden geçiriliyor.

Şehit Polislerimiz

Olayda hayatını kaybeden 2 polis memuru, görev başında şehit oldu. Yetkililer, şehitler için ilerleyen saatlerde tören ve anma programı düzenleneceğini bildirdi. Şehitlerin yakınlarına ve tüm emniyet teşkilatına başsağlığı dilekleri iletildi.

Soruşturma Devam Ediyor

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren çocuğun yakalanmasının ardından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yetkililer, bölgedeki güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını belirtti.

 

Kaynak: İHA