Bafra Belediyesi, yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında hayata geçirdiği Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini tamamladı. Dereler Mahallesi’nde 30 bin 396 metrekarelik alana kurulan santralde 2 bin 96 güneş paneli bulunurken, proje kapsamında belediyeye 26 milyon TL hibe desteği sağlandı.

2 BİN 96 GÜNEŞ PANELİYLE ENERJİ ÜRETİLECEK

Sürdürülebilir ve çevre odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bafra Belediyesi, ilçenin enerji ihtiyacına katkı sağlayacak önemli yatırımı tamamladı. Belediyenin enerji giderlerini azaltmak, yenilenebilir kaynakların kullanımını artırmak ve temiz enerji üretimini yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan Bafra Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

Whatsapp Image 2026 09 08 At 13.11.12

ÖNEMLİ YATIRIMLAR ARASINDA YER ALDI

“Sürdürülebilir Şehirler Ek Finansman II” başlığı kapsamında hayata geçirilen proje, çevresel katkılarının yanı sıra belediye bütçesinde oluşturacağı tasarruf açısından da Bafra’nın geleceğine yönelik önemli yatırımlar arasında yer aldı. Dereler Mahallesi’nde 116 ada 13 parsel üzerinde bulunan 30 bin 396 metrekarelik alana kurulan santralde toplam 2 bin 96 güneş paneli yer aldı. GES projesiyle belediyenin enerji maliyetlerinin azaltılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması, fosil yakıtlara olan bağımlılığın düşürülmesi ve karbon emisyonlarının yüksek oranda azaltılması hedefleniyor.

Whatsapp Image 2026 09 08 At 13.11.13 (2)

ENERJİ İHTİYACININ YÜZDE 70 İLA 90’I KARŞILANACAK

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, projenin hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

İlkadım’ın parklarında Samsunspor rüzgarı!
İlkadım’ın parklarında Samsunspor rüzgarı!
İçeriği Görüntüle

“Enerji ihtiyacının her geçen gün arttığı Bafra’mızda hem belediyemizin enerji ihtiyacını karşılayacak hem de bütçemizde ciddi ölçüde tasarruf sağlayacak önemli bir yatırıma daha imza attık. 2 bin 96 güneş panelinden oluşan santralimizde yıllık ortalama 1.100 ila 1.400 MWh elektrik üretimi hedefliyoruz. Bu üretim kapasitesiyle belediyemizin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 70 ila yüzde 90’ının karşılanmayı ve yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin kullanarak Bafra’mızın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Güneşin enerjisini Bafra’mız için ekonomik ve çevresel bir değere dönüştürüyoruz. Attığımız her çevreci adımı yalnızca bugünün ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma olarak değil; yarının daha temiz, daha yaşanabilir ve daha güçlü Bafra’sına yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Çevreci belediyecilik anlayışımız doğrultusunda sürdürülebilir projeleri ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Güneş Enerjisi Santralimiz Bafra’mıza hayırlı ve uğurlu olsun”.

Whatsapp Image 2026 09 08 At 13.11.13 (1)

GES PROJESİNE 26 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

GES projesinin enerji üretimi ve belediye bütçesine sağlayacağı tasarrufun yanı sıra finansman desteği bakımından da önemli olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, proje kapsamında 26 milyon TL hibe desteğinin Bafra’ya kazandırıldığını belirtti.

Başkan Kılıç açıklamasını şu ifadeleri kullanarak bitirdi:

“Yenilenebilir enerji alanında Bafra’mızın geleceğine değer katacak bu önemli yatırımı hayata geçirirken önemli hibe desteklerini de ilçemize kazandırdık. Bu destekle belediyemizin öz kaynakları üzerindeki yükü azaltırken kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına da katkı sağladık.Bafra’mıza kazandırdığımız her imkânı, ilçemizin ihtiyaçlarına cevap veren güçlü yatırımlara dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Bugünü gözetirken yarını planlayan bir anlayışla Bafra’mıza değer katmaya, ilçemizin geleceğine kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: BAFRA BELEDİYESİ BÜLTEN