Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı güncel taklit ve tağşiş listesinde et ürünlerine ilişkin dikkat çeken tespitler yer aldı. Ankara'nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren Mkabasakal İnşaat Lojistik Gıda San. Tic. Ltd. Şti.'nin "Mkabasakal Harika Sucukları" markalı dana sucuk ürününde sakatat (dil) tespit edildi. İstanbul Bağcılar'da faaliyet gösteren Özsultan Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi - Özsultan Et Dünyası'ndan alınan dana kıyma ürününde ise kanatlı eti ve sakatat (taşlık) bulundu. İstanbul Silivri'de faaliyet gösteren Bicen Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin dana-kuzu köfte harcında sakatat (baş eti) tespit edilirken, Ankara Yenimahalle'de Polat Uysal'a ait üretim alanından alınan "yüzde 100 piliç eti" beyanlı köfte ürününde mekanik ayrılmış kanatlı eti belirlendi.
SÜT ÜRÜNLERİ DE LİSTEDE YER ALDI
Denetimlerde süt ürünlerinde de mevzuata aykırı bulgular tespit edildi. Tekirdağ Ergene'de faaliyet gösteren Tezcanlar Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin "Arslan" markalı 500 gram homojenize yarım yağlı yoğurt ürününde yağ oranının düşük olduğu belirlendi. Burdur Merkez'de faaliyet gösteren Bilaloğlu Süt ve Ürünleri Gıda Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin "Köy Park" markalı tam yağlı krema ürününde ise bitkisel yağ tespit edildi.
TAKVİYE EDİCİ GIDALARDA İLAÇ ETKEN MADDESİ BULUNDU
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde faaliyet gösteren Hekimzade İlaç Gıda Kozmetik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait "Hekimzade Afromen Çakşırotu İçeren Takviye Edici Gıda", "Hekimzade Afromen Çakşırotu İçeren Takviye Edici Gıda 750 mg 30 kapsül", "Afromen Bitkisel 750 mg 30 kapsül" ve "Hekimzade Afromen Bitkisel 750 mg 30 kapsül" ürünlerinde ilaç etken maddesi tespit edildi.




