usd
39,3779
eur
45,6493
gbp
53,5962
gram-altin
4.290,05
ceyrek-altin
7.014,22
cumhuriyet-altini
29.151,00
btc-USD
108.044,16
btc-turk-lirasi
4.255.699
ethereum-USD
2.640,54
Samsun Haber Dünya Trump ve Musk Arasındaki gerilim tırmanıyor

Trump ve Musk Arasındaki gerilim tırmanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, aralarında anlaşmazlık yaşanan Elon Musk için “Aklını kaçırdı” ifadelerini kullandı. Trump, Musk ile görüşmeyi düşünmediğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, aralarında anlaşmazlık yaşanan teknoloji girişimcisi Elon Musk için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ABC News’e konuşan Trump, Musk ile görüşme planının olmadığını belirterek, “Aklını kaçırmış adamdan mı bahsediyorsun?” ifadelerini kullandı.

“KONUŞMAYA HAZIR DEĞİLİM”

Trump, kendisiyle görüşmek isteyenin Elon Musk olduğunu öne sürdü. Ancak şu an için Musk’la konuşma konusunda özellikle bir ilgisinin olmadığını dile getirdi. CNN International’a da konuşan Trump, “Elon'u düşünmüyorum bile. Onun bir sorunu var, zavallı adamın bir sorunu var” dedi.

TESLA ARAÇ KARARI: “SATMAYI DÜŞÜNÜYOR”

Beyaz Saray’dan bir yetkili ise Trump'ın daha önce destek amacıyla satın aldığı kırmızı renkli Tesla aracını satmayı ya da bir başkasına devretmeyi değerlendirdiğini açıkladı.

TRUMP VE MUSK ARASINDAKİ TARTIŞMA

İkilinin arasındaki tartışma, Trump’ın vergi indirimi yasa tasarısını savunmasına karşılık Musk’ın eleştirileriyle büyüdü. Musk, sosyal medya paylaşımlarında Trump'ın 2024 seçimlerini kendisi olmadan kazanamayacağını iddia etti. Ayrıca Trump'ın adının Epstein dosyalarında geçtiğini ve bu nedenle belgelerin açıklanmadığını ileri sürdü.

Trump ise Musk’ın “çıldırdığını” öne sürerek, devletle ilişkili SpaceX ve Starlink projelerinin sözleşmelerini iptal edebileceğini ve kamu sübvansiyonlarının geri çekilebileceğini dile getirdi.

VERGİ TARTIŞMASI VE TRUMP’IN AÇIKLAMASI

Trump, eleştirilerin hedefindeki yasa tasarısı için, “Bu, Kongre'ye sunulan en büyük yasa tasarılarından biri. 1.6 trilyon dolarlık rekor harcama kesintisi ve en büyük vergi indirimi içeriyor” dedi. Tasarının reddedilmesinin ciddi vergi artışlarına neden olacağını savundu.

MUSK GÖREVİNDEN AYRILMIŞTI

Tartışmaların ardından Elon Musk’ın geçtiğimiz hafta Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) başkanlığı görevinden ayrıldığı bildirildi.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *