Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü geniş çaplı sahtecilik soruşturmasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamelere göre, kamu kurumlarında görev yapan üst düzey yöneticilerin elektronik imzaları yasa dışı şekilde ele geçirilerek, birçok kişiye sahte diploma ve sürücü belgesi düzenlendi. Mayıs ayında 134 sanık hakkında açılan davaya ek olarak, yeni hazırlanan ikinci iddianamede 65 kişi daha dosyaya eklendi. Böylece toplam sanık sayısı 199’a çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 197 şüphelinin yakalandığını ve şu ana kadar 37 kişinin tutuklandığını duyurdu.

E-imzalar Kopyalandı, Belgeler Düzenlendi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, üst düzey kamu kurumu yöneticilerinin elektronik imzaları kopyalanarak birçok kişiye sahte diploma ve sürücü belgesi düzenlendi. Sahteciliğin dijital ortamda yapıldığı ve belgelerin resmi evrak gibi sunulduğu tespit edildi.

İlk İddianameyle 134 Sanık Hakkında Dava Açıldı

Soruşturma kapsamında Mayıs ayında 134 kişi hakkında dava açıldı. Sanıkların, kamunun güvenini zedeleyen ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğu belirtildi.

65 Yeni Sanık Daha Eklendi

Soruşturmanın genişletilmesiyle birlikte hazırlanan ikinci iddianamede yer alan 65 kişi daha davaya dahil edildi. Böylece toplam sanık sayısı 199 oldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 37 Tutuklu, 150 Kişiye Adli Kontrol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada, Ocak ve Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen iki ayrı operasyonda toplam 197 şüphelinin yakalandığını, bu kişilerden 37’sinin tutuklandığını, 150’sine ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu.
 

 

Kaynak: BURAK ALTINTAŞ