EN BÜYÜK ENGEL, SEVGİSİZLİKTİR…
Bu hafta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası… Bu hafta, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan bir kararla resmileşmiştir ve kutlanmaya devam edilmektedir.
Engelli, bir ya da birden çok organını kullanamaz durumda olan kimsedir.
Engellilik, engelli olanın elinde olan bir şey değildir.
Bu nedenle onları düşünmek, engellilere her konuda yardımcı olmak insanlık görevlerimizdendir.
******
Her yıl, Mayıs ayının 10-16 tarihleri arasında kutlanan ve Birleşmiş Milletlere üye olan 156 ülkede aynı tarihlerde başlayan Engelliler Haftası, farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır.
Engelliler Haftası süresince engellilerin sorunları ve engellilerin eğitimi gibi konuların üstünde durulmaktadır.
***Sen, ben yok. Engelin yok. Biz varız, sevgi var. İyi ki varsın...
Engelliler yalnızca bir gün değil, her gün anlaşılmalı. Duyguları paylaşmak en güzel mucize...
Engellinin en büyük silahı sabır ve azimdir.
Yapacaklarım sınırlı olabilir, ama ufkum çok geniştir.
Engel değil gülmeye hiçbir engel, sen iste yeter. Hiçbir engel duramaz önünde, başarmak dünyaya bedel!
Engelli olmak, bir engel değildir.
Sadece aşılması gereken bir düşüncedir. Tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Haftası kutlu olsun.
Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir.
Asıl en büyük engel, SEVGİSİZLİKTİR.
Düşüncedeki engelden kurtulmanın yolu, sabır ve azimle önüne gelen engelleri aşacağını inanmakla başlar.
Engelliye acınası bakışlarla değil; hayranlıkla bakmalıyız. Çünkü o kendi engelini aştığı halde biz zihnimizdeki engeli aşamamışız.
Engelli bireye değil; onların özgürce yaşayacağı alanlara ve düzenlemelere yol verelim.
Asıl engel cehalettir.
Engelliler Haftası kutlu olsun…
Herkese hayırlı, huzurlu, mutlu, sağlıklı, başarılı, bereketli, müreffeh günler diliyorum.