Kadir Gecesi'nde Fatih Camii'nde toplanan kadınlar, İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa üzerindeki kısıtlamalarına tepki gösterdi. Mescid-i Aksa'nın 17 gündür kapalı kalmasına dikkat çekmek isteyen grup, cami içinde başörtülerini bırakarak bir eylem gerçekleştirdi. Eylem sırasında kadınlar, alanda bulunan erkeklere hitap ederek Mescid-i Aksa'nın korunması yönünde çağrıda bulundu.
BAŞÖRTÜLÜ PROTESTO
Kadir Gecesi ibadeti için Fatih Camii'ne giden kadınlar, İsrail'in Mescid-i Aksa politikasını protesto etti. Eylemi gerçekleştiren grup, Mescid-i Aksa'nın 17 gündür kapalı olmasına tepki göstermek amacıyla başörtülerini cami zeminine bıraktı. Katılımcılar, bu sembolik hareketle kutsal mekanın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini vurguladı.
MESCİDİ AKSA NAMUSUMUZDUR
Protesto sırasında kadınlar, camideki erkek cemaate seslenerek Mescid-i Aksa'nın dini önemine dikkat çekti. Gruptaki kadınlar şu ifadeleri kullandı:
"Mescid-i Aksa Müslümanların namusudur, sahip çıkın."
KISITLAMALAR SÜRÜYOR
İsrail, 28 Şubat tarihinde İran'a yönelik başlattığı saldırılar sonrası "bölgesel güvenlik" gerekçesiyle Mescid-i Aksa'nın kapılarını kapattı. 17 gündür devam eden bu uygulama nedeniyle Müslümanların Harem-i Şerif'te ibadet etmesi engelleniyor. Ramazan ayı boyunca teravih ve cuma namazlarının kılınmasına izin verilmezken, 1967 yılındaki işgalden bu yana ilk kez ramazan ayında itikaf ve teravih ibadetleri engellenmiş oldu. Bu durum, kutsal mekanın tarihi statüsünün değiştirilmesine yönelik bir girişim olarak kayıtlara geçti.
İSRAİL'E KINAMA MESAJI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in ibadet kısıtlamalarına ilişkin resmi açıklama yaptı. Çelik, İsrail'in tutumunu şu sözlerle kınadı:
"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya dönük saygısızlığı insanlığın tüm değerlerine yeni bir saldırıdır. Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engellemek, barbarlıktır."




