Samsun merkezli teknoloji şirketi Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden dün yaptığı açıklamada, üretimini yapmakta olduğu yerli elektrikli araç reEV Fancy ile ilgili olarak “ticarileştirilebilir çıktılar elde edilmesi için” iş birliği yapmak adına harekete geçildiği belirtildi. Dün seans içerisinde yapılan açıklama sonrasında, şirketin Borsa İstanbul’da REEDR kodu ile işlem görmekte olan payları da yukarı yönlü ivmelendi; işte detaylar…
Reeder Teknoloji Elektrikli Araba Çalışmalarına Geçen Yıl Başladı!
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Uygar Saral’ın yaptığı Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2023 yılı sonunda halka arz edilmiş ve 2024 yılında da yerli elektrikli otomobil yapmak için çalışmalara başladığını duyurmuştu. 2024 yılı ortasında çalışmalarını somutlaştıran ve lansman gerçekleştiren şirket, 3 farklı model üreteceğini deklare etmişti.
Reeder kimin, yerli mi, hangi ülkenin malı? Uygar Saral kimdir?
reEV Classical, reeder Fancy ve reeV Max ismini verdiği 3 farklı model üreteceğini duyuran Reeder Teknoloji, bu araçlardan reEV Fancy için ilk prototipi ürettikten sonra seri üretime de başlamıştı. Bugüne kadar 100’den fazla müşterisine araç satışını gerçekleştiren firma, elektrikli arabaları üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.
Reeder Teknoloji ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve TÜBİTAK İşbirliği
Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş’den dün yapılan açıklamada, aşağıdaki çalışmaların yapılması adına, “TÜBİTAK 1505 Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek Programı” kapsamında harekete geçildiği belirtildi:
- reEV Fancy elektrikli araba için yerli güç aktarma sistemi geliştirilmesi
- 6 kW gücünde asenkron motor ve buna entegre motor sürücüsünün tasarımı
- Prototip üretimi ve doğrulama testleri
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin laboratuvar altyapısının ve akademik uzmanlığının yukarıdaki çalışmalar başta olmak üzere “ticarileştirilebilir çıktılar elde edilmesi için” harekete geçirilmek istenen işbirliğinin, “üniversitenin onaylaması ile” devreye gireceği ifade edildi.
Reeder Teknoloji: Yerlileştirme Çalışmalarımızın Bir Parçası!
Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş, söz konusu iş birliğinin “yerlileştirme projesinin” bir parçası olduğunu kaydetti. Türkiye’nin kritik teknoloji bileşenlerini yerli imkanlarla geliştirmek ve sürdürülebilir / akıllı mobilite çözümlerine katkı sunmak istediğini deklare eden firma; şirketin elektrikli araç üretimindeki yol haritasını desteklerken, ülkemizin “teknoloji üretme” altyapısına da katkıda bulunacağının altını çizdi.
Reeder Teknoloji, bahse konu projeye dair gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğini de vurguladı. Reeder’a dair bütün gelişmeler, firmanın Kamuyu Aydınlatma Platformu sayfası üzerinden, “resmi kanallardan”, aşağıdaki link üzerinden de takip edilebilir.