Sakın çöpe atmayın! Yumurta kabukları çok işe yarıyor
Sakın çöpe atmayın! Yumurta kabukları çok işe yarıyor
İçeriği Görüntüle

Halkbank’ın bu yıl ikincisini düzenlediği Gençİz Zirvesi, “İnsan 5.0” temasıyla İstanbul’da yoğun katılımla gerçekleşti. Yapay zekâ asistanı Mai’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte teknoloji, girişimcilik, spor, sanat ve politika dünyasından birçok isim gençlerle buluştu. Zirvenin en dikkat çeken duyurusu ise Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’dan geldi.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE TEMİNATSIZ KREDİ DESTEĞİ

Osman Arslan, iş kurmak veya işini büyütmek isteyen gençler için “Gençİz Kredisi” adıyla yeni bir finansman paketi açıkladı. Buna göre genç girişimciler, Kredi Garanti Fonu kefaletiyle birlikte ek teminat gerekmeksizin 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Halkbank ayrıca genel girişimcilere verilen kredi üst limitini de 1,5 milyon TL’ye yükseltti.

Etkinlikte Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine dikkat çeken Arslan, son beş yılda Avrupa’nın en hızlı büyüyen startup merkezlerinden biri hâline gelindiğini belirtti. Kurulan her dört girişimden birinin gençler tarafından hayata geçirildiğini vurgulayan Arslan, kadın girişimcilerin oranının da son yıllarda yüzde 38 arttığını ifade etti. Halkbank’ın yalnızca son dört yılda 225 bin girişimciye 37 milyar TL finansman sağladığını da hatırlattı.

GENÇLİK AKADEMİSİ 2026’DA AÇILIYOR

Arslan, 2026’nın ilk çeyreğinde faaliyete geçecek “Gençlik Akademisi” adlı dijital eğitim platformunun da müjdesini verdi. Platformda gençlere girişimcilik, kariyer planlama, finansal okuryazarlık ve yapay zekâ uygulamaları gibi alanlarda sertifikalı eğitimler sunulacak. Halkbank’ın üniversiteli gençlere yönelik mevcut eğitim programlarının ise önümüzdeki yıl daha da genişletileceği açıklandı.

BAKAN BAK'TAN GENÇLERE İLHAM VEREN MESAJLAR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, zirvede gençlere kendi hayatından örnekler vererek seslendi. İngiltere’de öğrencilik döneminde bulaşıkçılık yaptığını anlatan Bakan Bak, gençlere “Hayat mücadelesinden çekinmeyin, yaptıklarınızla gurur duyun, hayallerinizin peşinden koşun” mesajını verdi. Gençlik merkezleri ve üniversite genç ofisleriyle gençlere her alanda destek sunmaya devam ettiklerini belirtti.

BAKAN GÖKTAŞ “KÖKLERİNİZE VE DEĞERLERİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise gençlere kimlik ve değerler vurgusu yaptı. Göktaş, kim olduklarını unutmamaları gerektiğini, ailelerine ve köklerine bağlı kalmalarının önem taşıdığını ifade etti. Sosyal medyanın yansıttığı dünyanın gerçek olmadığını söyleyen Göktaş, aşırı bireyselleşmenin toplum yapısını zayıflattığına dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ