Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Yakakent ilçesinde yapımına başladığı Kushimoto Kardeş Şehir Parkı ile yabancı turistlerin ilgisini yeniden Samsun’a çekmeyi hedefliyor.

Samsun’daki tramvay hattındaki tüm duraklar
Samsun’daki tramvay hattındaki tüm duraklar
İçeriği Görüntüle

Yıllar önce Yakakent ve Japonya’nın Kushimoto şehri kardeş şehir olmuş, bu gelişme sonrası Japon turistler ilçeyi sık sık ziyaret etmişti. Ancak zamanla bu ilgi azaldı ve turistler başka şehirleri tercih etmeye başladı.

BAŞKAN HALİT DOĞAN: “JAPONLARI TEKRAR SAMSUN'A DAVET EDECEĞİZ”

SBB Başkanı Halit Doğan, park yapımıyla birlikte Japon turistleri yeniden Samsun’a davet etmeyi amaçladıklarını belirtti. Doğan,"Yakakent Samsun'un en güzel ilçelerinden bir tanesi. Japonya'dan kardeş bir şehri var, Kushimoto. Yıllar önce Japonya'dan turistler gelir ve gidermiş. Sonrasında ise bu turizm kesilmiş. İlçeye Japon temalı bir park yapıyoruz. İlçe belediye başkanımız da Japonya'ya gidecek ve tekrar Japonları Samsun'a davet edecekler. Japon turistleri Samsun'a çekmek adına böyle bir çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yakakent-Kushimoto Kardeş Şehir Parkı ile ilçenin turizmdeki görünürlüğü artırılacak ve halk için yeni bir buluşma noktası oluşturulacak. Parkta çocuk oyun alanları, peyzaj düzenlemeleri ve otopark gibi her detay amacına uygun şekilde inşa edilecek.

Kaynak: İHA