Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangını faciasının ardından açılan dava üçüncü duruşmasına girdi. 21 Ocak’tan beri mağdur aileler, yaşadıkları acıyı mahkeme salonunda hissetmeye devam ediyor. Üçüncü duruşmanın ikinci gününde, mağdur ailelerin ifadelerinin ardından tutuklu ve tutuksuz sanıklar da savunmalarını yaptı.

6900Fe79Af000Ea1Da48A8D9

Sanıkların savunmaları

  • Ali Ağaoğlu (Tutuksuz Sanık): Savcının mütalaasına katılmadığını belirterek, otellerde denetim yapılmasının Turizm Geliştirme Ajansı’nın yetkisinde olduğunu söyledi.

  • Aleyna Beşinci (Tutuksuz Sanık): Turizm programı kapsamında aldığı eğitimler arasında “yangın denetimi yapmak” gibi bir görevin olmadığını öne sürdü.

  • Muharrem Şen (Tutuklu Sanık): 21 yıldır projesiz bir otele gaz satmasının sorumluluğunu 8 aydır tutuklu olarak çektiğini belirtti ve mühendislerin kendi sorumsuzluklarını üzerine attığını iddia etti.

    Milyonlarca akıllı telefon kullanıma kapatılacak!
    Milyonlarca akıllı telefon kullanıma kapatılacak!
    İçeriği Görüntüle
  • Tahsin Pekcan (Tutuklu Sanık): Maddi gerçeğin ortaya çıkması için kamera kayıt şifrelerini kendi hür iradesiyle verdiğini söyledi.

Mağdur ailelerin talepleri

Mağdur aileler, sanıkların “olası kast” ile cezalandırılmasını talep ederek, olayın en ağır şekilde yargılanmasını istiyor.

Kaynak: BURAK ALTINTAŞ