Juventus'tan Galatasaray’ın yıldızına kanca
Juventus'tan Galatasaray’ın yıldızına kanca
İçeriği Görüntüle

Türk güreşinin yıldızı Nesrin Baş, U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 68 kiloda finali farklı kazanarak tarihe geçti. Novi Sad’daki turnuvada üçüncü kez dünya şampiyonu olan milli sporcu, Türk güreşinde ve dünyada nadir görülen bir başarıya imza attı.

Milli Guresci Nesrin Bas 2013335

Turnuva performansı

İlk turda Polonyalı Karolina Domaszuk’u 11-0 teknik üstünlükle mağlup etti. Çeyrek finalde Alman Gerda Barth’ı 8-1 öndeyken tuşla yendi. Yarı finalde Kırgız Gülnura Tashtenbekova karşısında 8-6 galip geldi ve finale yükseldi.

Tarihi başarı

Nesrin Baş, U23 kategorisinde üst üste 4. kez finale çıkarak 3 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Büyüklerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan sporcu, bu zaferle birlikte kariyerindeki 5. dünya madalyasını elde etti. Üst üste U23 Dünya Şampiyonası finali yapması, Türk güreşinde ve dünyada bir ilk olarak kayda geçti.

Kaynak: BURAK ALTINTAŞ