Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Ocak ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre TÜFE, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,84, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,84 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık enflasyon yüzde 30,65 olurken, on iki aylık ortalamalara göre artış yüzde 33,98 olarak gerçekleşti.

Yüzyılın Güneş Tutulması: Gökyüzü 6 dakika kararacak
Yüzyılın Güneş Tutulması: Gökyüzü 6 dakika kararacak
İçeriği Görüntüle

Hava Yolu Taşımacılığı Zirvede, Giyim Ürünleri Geriledi

Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte fiyatı en çok artan ve azalan ürünler de netleşti. Söz konusu dönemde fiyatı en fazla artan kalem yüzde 57,08 ile hava yolu ile yurt dışı yolcu taşımacılığı oldu. Giyim grubunda ise düşüş dikkat çekti. Kadın ve kız çocuk giysilerinde fiyatlar yüzde 7,64 oranında gerileyerek ayın en çok ucuzlayan ürünleri arasında yer aldı.

Fiyatı en çok artan ve azalan ürünler

Ocak ayında gıda ve hizmet kalemlerindeki artışlar öne çıktı. Meyvesi yenen sebzelerde (domates, biber, salatalık, kabak gibi) fiyatlar yüzde 51,58 artarken, taze veya soğutulmuş yeşil baklagil sebzelerinde artış yüzde 33,09 olarak kaydedildi. Ayaktan tedavi edici ve rehabilite edici hizmetlerde yüzde 32,29, havale ücretlerinde ise yüzde 30,87 oranında fiyat artışı yaşandı.

Buna karşılık bazı giyim ve ayakkabı ürünlerinde fiyat düşüşleri görüldü. Bebek giysileri (0-2 yaş) yüzde 6,28 ucuzlarken, erkek ayakkabılarında yüzde 3,05, erkek ve erkek çocuk giysilerinde yüzde 3,01, bebek ve çocuk ayakkabılarında ise yüzde 3,01 oranında gerileme kaydedildi.

Kaynak: EKONOMİM.COM