MEB Personel Genel Müdürlüğü’nce yapılan duyuruya göre, kadrolu öğretmenlerden adaylığı kaldırılmış olanlar, mezun oldukları yükseköğretim programına göre atanabilecekleri alanlara başvuruda bulunabilecek. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapıp kadroya geçenler için en az dört yıl çalışma süresi şartı aranacak.

Bu akşam hangi diziler var? 24 Mart TV rehberi
Bu akşam hangi diziler var? 24 Mart TV rehberi
İçeriği Görüntüle

Kontenjanlar ve tercihler

Alan değişikliği için açılacak kontenjanlar, il ve ilçe öğretmen ihtiyaçları ile Bakanlığın planlamaları doğrultusunda belirlenecek. İl içi tercihler öğretmenlerin mevcut görev yerinde yapılacak, iller arası atamalar ise öğretmen ihtiyacı yüksek olan illerden düşük olan illere yönlendirme esasına göre kurum bazlı yapılacak.

Başvuru ve atama takvimi

Ön başvurular MEBBİS üzerinden 6-10 Nisan 2026 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim kurumlarına tercihler ise 20-24 Nisan’da alınacak. Atama işlemleri 28 Nisan’da tamamlanacak ve alan değişikliği sonucu ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 3 Ağustos 2026 itibarıyla başlayacak. Alan değişikliği sonrası atama iptal talepleri dikkate alınmayacak.

Kaynak: AA