Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülen çalışmalarda ekipler, hasar tespit faaliyetlerine katılarak selden etkilenen vatandaşlara yardım ulaştırılmasına destek verdi.
Afetin ardından bölgeye intikal eden OMÜ ekipleri, ihtiyaç duyulan noktalarda incelemelerde bulunurken, vatandaşların güvenliği ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarda da aktif rol üstlendi.

REKTÖR AYDIN'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI
Prof. Dr. Fatma Aydın da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Rektör Aydın mesajında, “Havza ilçemizde meydana gelen sel felaketinden etkilenen personelimize, öğrencilerimize ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sahada çalışan ekiplerimize kolaylıklar diliyor, benzer bir felaketin tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
OMÜ’nün arama kurtarma personeli ile afet gönüllüsü öğrencilerinin sahadaki koordineli çalışmaları, afet sonrası yürütülen müdahale ve iyileştirme süreçlerine katkı sağlamaya devam ediyor.





