Rusya Karadeniz'de iki sivil gemiyi hedef aldı
Rusya Karadeniz'de iki sivil gemiyi hedef aldı
İçeriği Görüntüle

Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Rıza Akpolat hakkında, “rüşvet almak” suçundan tutuklama talep edildi. Savcılık, Akpolat’ın tutuklanması istemiyle hazırlanan sevk yazısını sulh ceza hâkimliğine gönderdi.

İŞ İNSANLARINDAN RÜŞVET İDDİASI

Savcılığın sevk yazısında, soruşturma kapsamında ifadeleri alınan şüpheliler Ozan İş ve Emirhan Akçadağ’ın, Rıza Akpolat’ın görev süresi içerisinde imar ve ruhsat işlemleri için bazı iş insanlarından rüşvet talep ettiğini öne sürdüğü belirtildi. Dosyada yer alan beyanlara göre, iş insanı S.B’nin 500 bin dolar, Beşiktaş’ta faaliyet gösteren bir iş yeri sahibi A.A. ile tanık S.E.E’nin ise toplamda 2 milyon lira ödemek zorunda kaldıklarını ifade ettiği aktarıldı.

Thumbs B C 66776E4Ebacaaae8B9Efcabf76680F35

AŞEVİ BAĞIŞI ADI ALTINDA PARA TOPLANDIĞI İDDİASI

Sevk yazısında, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyada yer alan tespitlere de yer verildi. Buna göre Akpolat’ın, belediye başkanlığı görevinden kaynaklanan yetkilerini kötüye kullanarak “rüşvet” ve “irtikap” suçlarından haksız kazanç sağladığı, bu kazançla mal varlığı edindiği kaydedildi. Rüşvet paralarının, belediyenin aşevine bağış adı altında talep edildiği, teslim edilen paralar için makbuz düzenlenmediği ve paraların şoförler ile bazı belediye çalışanları aracılığıyla elden alındığı iddia edildi.

DELİLLERİ KARARTMA ŞÜPHESİ

Savcılık yazısında, şüphelinin savunmasının inkâra yönelik olduğu, ancak dosyada yer alan somut deliller doğrultusunda “rüşvet alma” suçuna ilişkin kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ifade edildi. Akpolat’ın tanıklara baskı yapabileceği ve delilleri karartma ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle, mevcut tutukluluk halinin bu suç yönünden de devam etmesinin orantılı olacağı belirtildi.

MAHKEMEDEN TUTUKLAMA KARARI İSTENDİ

Savcılık, Rıza Akpolat’ın “rüşvet almak” suçundan tutuklanmasına karar verilmesini talep etti. Sulh ceza hâkimliğinin vereceği karar bekleniyor.

RIZA AKPOLAT KİMDİR?

Rıza Akpolat, Türk siyasetçidir. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olan Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. 1982 yılında İstanbul’da doğan Rıza Akpolat, aslen Sivaslıdır. Eğitim hayatını İstanbul’da tamamladı. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlayan Akpolat, genç yaşlardan itibaren siyasete ilgi duydu. Siyasi kariyerine CHP’de başlayan Rıza Akpolat, parti teşkilatında çeşitli kademelerde görev aldı. CHP Beşiktaş İlçe Örgütü’nde yöneticilik yaptı ve ilçe düzeyinde aktif siyasi çalışmalar yürüttü. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi kazanarak Beşiktaş Belediye Başkanı seçildi. 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olarak görevini sürdürdü. Belediye başkanlığı döneminde kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik, kültür-sanat projeleri ve sosyal destek çalışmaları ön planda oldu. Beşiktaş Belediyesi bünyesinde yürütülen sosyal yardımlar ve kültürel etkinlikler kamuoyunda geniş yer buldu. Rıza Akpolat, Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında ayrıca “rüşvet almak” suçundan tutuklama talebinde bulunuldu. Soruşturma ve yargı süreci devam etmekte olup, konu yargı makamlarınca değerlendirilmektedir.

Kaynak: SABAH.COM