Rusya hükümeti, petrol sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek üzere yapılan toplantının ardından, Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak’ın benzin ihracatının 1 Nisan’dan itibaren yasaklanması talimatını verdiğini açıkladı. Novak, Orta Doğu’daki kriz nedeniyle petrol ve petrol ürünlerinde fiyat dalgalanmaları yaşandığını ifade etti.

Gram altın için çılgın senaryo
Gram altın için çılgın senaryo
İçeriği Görüntüle

İç piyasa öncelikli, stoklar yeterli

Novak toplantıda, petrol ürünlerinin Rusya içinde istikrarlı şekilde dağıtıldığını ve sektördeki şirketlerin yeterli benzin ve dizel yakıt stokuna sahip olduğunu belirtti. Ülke içindeki talebi karşılamak için petrol rafinerilerinin yüksek kapasiteyle çalıştığını vurguladı.

Enerji Bakanlığı’na talimat verildi

Başbakan Yardımcısı Novak, iç pazarın öncelikli kalacağını belirterek, Rusya Enerji Bakanlığı’na ilgili kararname taslağının hazırlanması için talimat verdi. Rusya, geçmişte de iç piyasadaki istikrarı korumak amacıyla çeşitli akaryakıt türlerine zaman zaman ihracat yasağı uyguluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ