Samsun Büyükşehir Belediyesi, çocukları bilim, sanat ve geleneksel oyunlarla bir araya getiren "Petek Genç Bilimle Oyna – Oyundan Bilime, Gelenekten Geleceğe" projesini ekim ayı itibarıyla hayata geçirdi. Canik, Atakum ve İlkadım ilçelerinde okul ortamında gerçekleştirilen bu kapsamlı program, öğrencilerin farklı deneyimler yaşamasını ve keyifli anlar geçirmesini sağlıyor.
17 İLÇEDE OKULLARDA PROJE
Yürütülen proje çerçevesinde, ekim ayı boyunca belirtilen üç ilçedeki toplam 39 okulda yüzlerce öğrenciye ulaşıldığı bildirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan çalışmaların, şehrin genelindeki 17 farklı ilçedeki okullarda yaygınlaştırılacağı ifade edildi.
ETKİNLİKLER ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR
Okullara ziyaret gerçekleştiren ekipler, çocukların yaş ve gelişim düzeylerine hitap eden çeşitli içerikler sunuyor. Program kapsamında sahnelenen çocuk tiyatroları, bilimsel gösteriler, uygulamalı etkinlikler ve geleneksel çocuk oyunları öğrencilere sunuluyor. Bu renkli etkinlikler sayesinde çocuklar hem eğlenip öğreniyor hem de unutulmaz anılar biriktiriyor. Düzenlenen program, öğrencilerin merak duygusunu harekete geçirirken yeni deneyimler kazanmalarına da imkân tanıyor.





