Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Atakum ilçesinde uyuşturucu ticaretine yönelik önemli bir operasyona imza attı. E.B. (25), E.K. (31), V.D. (43) ve M.O. (42) isimli şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda, baza başlığının içine ustaca gizlenmiş çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ruhsatsız silah ve uyuşturucu maddelerle yakalandılar
Yapılan aramalarda toplamda 440 gram metamfetamin, 191 gram fubinaca, 8 gram bonzai (sentetik kannabinoid), 13 adet sentetik ecza ve 0,44 gram esrar maddesi bulundu. Uyuşturucu maddelerin yanı sıra, operasyon sırasında 1 ruhsatsız tabanca, 100 adet tabanca fişeği ve 1 hassas terazi de ele geçirildi. Polis ekipleri ayrıca uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 147 bin Türk Lirası, 250 Euro ve 900 Amerikan Doları nakit paraya da el koydu.

Şüpheliler E.B., E.K., V.D. ve M.O., gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler hakkında “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan adli işlem başlatıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın genişletildiğini ve bağlantılı diğer şahısların tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Uyuşturucu maddelerin baza başlığı gibi günlük yaşamda kullanılan eşyalara gizlenerek ticaretin yapılması, narkotik ekiplerinin dikkatli ve titiz çalışmalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, vatandaşları uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine karşı duyarlı olmaya, şüpheli durumları ihbar etmeye çağırdı.





