İspanya’da 3-5 Ekim tarihlerinde düzenlenen Ümitler Avrupa Petank Şampiyonası’na Alaçam’dan katılan Samsunspor Bocce Takımı, önemli bir başarıya imza attı. Takımda yer alan Merve Deniz, Melike Coşguner ve Semra Akyol, Avrupa üçüncülüğünü elde ederek madalya kazandı.

Boccenin alt branşlarından biri olan petankta Avrupa üçüncüsü olan sporcular, bir sonraki organizasyonda Avrupa şampiyonu olmayı ve İstiklal Marşı’nı okutmayı hedeflediklerini belirtti.

Samsunspor’lu Musaba ölümden döndü
Samsunspor’lu Musaba ölümden döndü
İçeriği Görüntüle

SPORCULARDAN SEMRA AKYOL'UN HİKAYESİ

Takımda yer alan sporculardan Semra Akyol, Alaçam ilçesinde Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi’nden mezun olduğunu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü’nde eğitimine devam ettiğini söyledi.
Bocceye 5. sınıfta başladığını anlatan Akyol, boccenin antrenörlük bölümüne yönelmesinde büyük katkısı olduğunu vurguladı. Gelecekte, antrenörü Gökhan Bozdemir gibi başarılı bir antrenör olup öğrenci yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Kırıkkale'deki milli takım seçmelerinde birinci olarak İspanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandıklarını söyleyen Semra Akyol, "Orada takım halinde Avrupa üçüncüsü olduk. Çok gurur verici bir şeydi. Takım üç kişiden oluşuyordu. Bir arkadaşım Siirtliydi, diğer arkadaşım da benimle beraber aynı çocukluktan beri çalıştığımız, beraber büyüdüğümüz takım arkadaşımdı. Onlarla beraber Avrupa Şampiyonası'nda derece elde ettik, üçüncü olduk. Bizim için çok gurur verici bir şeydi, çok heyecanlıydık. İnşallah bir dahaki Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olup İstiklal Marşı'mızı okutmayı planlıyoruz." diye belirtti. Bocce Milli Takımı Antrenörü ve Alaçam Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Bozdemir ise nisan ayında yapılan Türkiye Şampiyonası'nda sporcularıyla birlikte derece elde ettiklerini ifade etti. Ümitler Avrupa Petank Şampiyonası için yoğun bir antrenman programı düzenlediklerini vurgulayan Bozdemir, "Gönül isterdi ki Avrupa şampiyonluğunu getirebilmek ama ülkemizi bundan sonraki turnuvalarda, Akdeniz oyunlarında, dünya ve Avrupa şampiyonlarında temsil etmek, birincilik getirmek en büyük arzumuz, en büyük isteğimiz olacak. Onlarla gurur duyuyoruz." dedi.

''ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ EN İYİ YERLERE GELSİN''

Bocce sporunda derece elde eden öğrencilerin hepsinin Alaçam'ın köylerinde büyüyen çocuklar olduğunu ifade eden Bozdemir, konuşmasına şu sözleri ekledi: "Burada antrenman yapmak için çok büyük özveride bulunuyorlar. Bir kısmı yurtlarda kalıyor, bir kısmı evlerine gidip gelmekte zorlanıyor, yürüyerek gidip geliyorlar fakat bütün arzuları iyi bir sporcu olarak ülkemizi temsil etmek. Okulumuzda şu an 7 milli sporcumuz var. Bizden mezun olan bütün sporcular üniversiteli. En büyük gururumuz da o. Üniversiteli olan bütün sporcularımız spora da devam ediyor. Tıpta okuyanlarımız var, ilahiyatta okuyanlarımız var, kimyagerlikte okuyanlarımız var, bankacılıkta okuyanlarımız var, beden eğitimi öğretmenliğinde okuyanlarımız var. Onlar bizim geleceğimiz en iyi yerlere gelsin. En büyük arzumuz o."

136 lisanslı sporcuları olduğunu aktaran Bozdemir, "Otuzu milli sporcu, 2022 yılında Avrupa şampiyonluğumuz var. 2024 yılında Avrupa ikinciliğimiz var. 2025 yılında Allah bize dünya ve Avrupa üçüncülüğü nasip etti. Bundan sonra da ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Bu çocuklar pırıl pırıl gençler, bu ülkeyi en iyi şekilde temsil edeceklerine de inancımız tam." diye konuştu.

Kaynak: AA