Samsun'un Atakum ilçesinde valiliğin denize girilmemesi yönündeki uyarısına rağmen denize giren 3 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Taflan yakınlarında serinlemek için denize giren A.A. ve A.A. ile E.K, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı.
CANKURTARAN EKİPLERİ BOĞULANLARI KURTARDI
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve Samsun Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri sevk edildi. Cankurtaran ekiplerince sudan çıkarılan 3 kişiye, 112 Acil Sağlık ekibince ilk müdahale yapıldı. Boğulma tehlikesi geçirenlerden E.K. sağlık ekiplerince Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI
Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre, 25 Ağustos Salı günü il genelinde dalga yüksekliğinin 1 metreye, rüzgar hızının ise 15 deniz miline ulaşmasının beklendiği belirtilerek, muhtemel boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi amacıyla vatandaşların denize girmemeleri uyarısında bulunulmuştu.




