Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentin en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan Samsun Şehir Hastanesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Doğan, hastanenin çok kısa bir sürede faaliyete geçeceğini belirterek, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki 80 yatağın taşınmasıyla hizmete açılacağını duyurdu.

Partisinin teşkilat toplantısında konuşan Başkan Doğan, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirilen projeler, devam eden yatırımlar ve ihale aşamasındaki projeler hakkında bilgi verdi. Samsun’un sağlık alanındaki en önemli yatırımlarından biri olarak öne çıkan Şehir Hastanesi, kentin sağlık altyapısını güçlendirecek ve vatandaşlara modern hizmet sunacak.

TAŞIMACILIK SÜRECİ VE AÇILIŞ

Başkan Doğan, hastanenin açılış süreciyle ilgili olarak, “Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki 80 yatağın taşınmasıyla hastanemiz kısa sürede faaliyete geçecektir. Hemşirelerimiz ve sağlık personelimizle birlikte bu süreci titizlikle yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. Açılış tarihine dair ayrıntılar ise taşımacılık sürecinin tamamlanmasının ardından netlik kazanacak.

Samsun Şehir Hastanesi, modern altyapısı ve geniş kapasitesi ile kentte sağlık hizmetlerinde önemli bir adım olacak. Başkan Doğan, yatırımların Samsun’un geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, sağlık hizmetlerinin vatandaşlara en kısa sürede ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

ŞEHİR HASTANESİ GÖĞÜS HASTANESİ'NDEKİ 80 YATAĞIN TAŞINMASIYLA HİZMETE AÇILACAK

Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'ndeki 80 yatağın taşıma işleminin başladığını ve kısa sürede Samsun Şehir Hastanesi'nin hizmet vereceğini açıklayan Başkan Doğan, "Samsun Şehir Hastanesi çok kısa bir sürede Göğüs Hastanesi'nin 80 yatağının taşınmasıyla faaliyete geçecek. Ulaşım planlamamızda otobüslerle bir planlama yapıyoruz. 13 km uzunluğunda bir hat öngördük. Bu hattı, Tekel Sapağı’ndan Samsun-Sivas tren hattı istikameti sağ bandına oturacağız. Çalışmayı yaparken şehir içi trafiğine hiçbir olumsuzluk oluşturmayacağız. Tren yolunun sağ hattından yukarıya doğru gidip, yani doğu-batı ekseninden kuzey-güney eksinine de şehrin yeni bir ulaşım aksına sahip olduğu bir hat oluşacak. 13 km'lik hattın bir kolu Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderken, bir kolu da Samsun Şehir Hastanesi'ne gitmiş olacak. Burası 16 duraklı bir hat olacak. Viyadükler, aç-kapa tüneller, üstgeçitler olacak. Toplamda buradaki işin maliyeti yaklaşık 9 milyar TL. Bu proje yılsonuna kadar da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yılbaşına kadar ihale edilecek" ifadelerini kullandı.

"ESKİ İÇME SUYU BORULARI DEĞİŞECEK"

Altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bugüne kadar 854 km'lik içme suyu hattı yeniledik. Yılsonuna kadar 1 milyon metreyi aşacağız. 1 milyon metre şu anda su kanalizasyon idareleri içerisinde Türkiye'deki büyükşehirler arasında en fazla su yatırımının yapıldığı metraj km'si olacak. Selahattin Erener, günlük 200 bin m3 içme suyunu arıtıyor. 200 bin m3 kapasite ile yeni bir artıma tesisi daha yapıyoruz. Yanına atık su ve içme suyu laboratuvarı da yapıyoruz. Merkezde boruların çok eski olduğu yerler var. 300 milyon TL'lik bir yatırımla şehir merkezinde arıza yapan borularımızı değiştirip, 100. Yıl Bulvarı gibi acil üstyapı bekleyen yeni yollarımızı da yaparak şehrimizin altyapı ihtiyaçlarını giderip, üstyapılarını da bu sayede yenilemiş olacak" dedi.

ODAK SAMSUN İLE 10 BİNDEN FAZLA KİŞİ İLÇELERİ GEZDİ

Odak Samsun Projesi'nin ilçelerdeki ekonomiyi ve turizmi canlandırdığına değinen Başkan Doğan, "Odak Samsun Projesi 6 Ağustos 2024'te harekete geçirildi. 3 farklı güzergah belirledik. 2024 Haziran ile 2025 Eylül arasında 10 bin 581 hemşehrimizi ilçelerimizi ziyaret ettirdik. Bu ziyaretin ötesinde ilçelerimizin ekonomisinin canlanması, turizmin büyümesine vesile oldu. Kuş Cenneti'nden Şahinkaya Kanyonu'na kadar Samsun'un tüm güzelliklerini herkes keşfeder hale geldi" diye konuştu.

GÜNDE 200 BİNE YAKIN YOLCU TAŞINIYOR

Tramvay ve otobüsler ile toplu taşımada günlük 200 bine yakın yolcuya hizmet verdiklerinin altını çizen Halit Doğan, "Ulaşımın her adımında güçlü adımlar atıyoruz. Göreve başladığımızda şehir içi toplu ulaşımda günlük 150 bin civarında vatandaşa hizmet veriyorduk. Bugün bu sayı 190 bini geçmiş durumda. Günlük ortalama 99 bin kişi otobüslerle taşıyoruz. 95 bin kişiyi ise raylı sistemle taşıyoruz. Raylı sistem yoğunluğumuz biraz fazla. Metrekareye 7 yolcu düşüyor. 12 yeni trenimiz 19 Mayıs 2026'da Samsun'a hizmet vermeye başlayacak. Yeni trenler geldiğinde hem sefer sayıları hem de sefer aralıkları daha hızlanmış hale gelecek. Buradaki yolcu yoğunluğumuz da metrekareye 5'e kadar düşecek. SAMAİR ile havalimanı taşımacılığına da el attık. Daha önce taşımacılık yapan şirket, yolcuları 3-4 saat bekletiyordu. Şu anda SAMAİR ile Haziran 2024- Eylül 2025 arasında 11 aracımızda 163 bin 394 yolcu taşıdık" şeklinde konuştu.

Samsunlular dikkat: Meteoroloji tarih verdi!
Samsunlular dikkat: Meteoroloji tarih verdi!
İçeriği Görüntüle

ELEKTRİKLİ BİSİKLET İLE 30 BİN KARBON SALINIMI ENGELLENDİ

Merkez ilçelerde faaliyete alınan elektrikli bisikletlerin çevre dostu olduğunun altını çizen Doğan, "Atakum, İlkadım ve Canik'te hizmet veren elektrikli bisikletlerimiz ile şehir içi kısa mesafede yeni bir kültür oluşturuyoruz. Ulaşımı sadece otobüs ve tramvaydan ibaret görmüyoruz. Herkese uygun ulaşım modeli oluşturuyoruz. İlk etapta 250 bisiklet faaliyete geçti. 31 bin 882 kullanım gerçekleşti. 182 bin 500 km'lik bir sürüş yapıldı. Yaklaşık 30 bin karbon salınımı demek. 3 bin ağaçlık çevresel bir katkı da sağlamış olduk. Bisikletleri gençler, öğrenciler daha fazla kullandı" açıklamasında bulundu.
Yol çalışmaları hakkında, "2025'in ilk 10 ayında toplam 667 km'lik yol çalışması yapmışız. Yılsonu hedefimiz 724 km'ye ulaşmak. Bununla 2025 hedefimizi yüzde 105'lere getirmiş olacağız. 2026 hedefimiz de en az 750 km yolu Samsunluların hizmetine sunmak" bilgilerini veren Başkan Doğan, Samsun Valilik önündeki çalışmalar hakkında ise şunları söyledi:
"Valilik önünde eski müze binasının olduğu yapıyı Samsun Tanıtım Merkezi haline getiriyoruz. Valilik bahçesinden itibaren orayı komple İstiklal Meydanı haline getirip, Kuruluş Yolu ile birleştirip burada yaz döneminde turistlerimizin çok daha fazla zaman geçirmesini sağlayacak bir hüviyete dönüştürmüş olacağız."

Kaynak: İHA