Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına çok sayıda sanatsever ve davetli katıldı. Farklı disiplinlerden gelen sanatçıların eserlerinin yer aldığı seçkide, göç ve doğa temaları ön plana çıkıyor. Ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan eserler, toplumsal ve çevresel değişimleri sanatın diliyle anlatıyor. Sergi kapsamında bir araya gelen sanatçılar, üretim süreçleri ve eserlerin arkasındaki hikayelere dair değerlendirmelerde bulundu.
Uluslararası sanatçılar ve yerel isimler bir arada
Kültür Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, serginin kentin kültür-sanat hayatı için taşıdığı öneme dikkat çekti. "Göçebe Tuvaller" grubunun ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yürüttüğünü belirten Eker, grubun Samsun’a ikinci kez geldiğini vurguladı. Eker, serginin hem uluslararası sanatçıları hem de Samsunlu yerel ressamları aynı platformda buluşturmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, sanatsal iş birliklerinin şehre değer kattığını ifade etti.
Sanat müze duvarlarından hayatın içine taşınıyor
Ressam Muhip Süeltürk, "Göçebe Tuvaller" grubunun çalışma pratiğine dair önemli bilgiler paylaştı. Çalışmalarını genellikle doğanın içinde, ırmak kenarlarında ve deltalarda gerçekleştirdiklerini belirten Süeltürk, sanatı müze duvarlarının dışına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Su havzaları, akarsular ve doğadaki dengesizlikler üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Süeltürk, göç yollarında yaşanan birikim ve travmaların izlerini sanatla yansıttıklarını kaydetti.
Sergi 10 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek
Samsun’un Atakum ilçesindeki Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde sanatseverleri ağırlayan sergi, kentin kültürel atmosferine katkı sağlıyor. Sanatçıların doğa ile iç içe yürüttüğü çalışmaların sonucu olan bu eserler, 10 Mayıs 2026 tarihine kadar ücretsiz olarak görülebilecek. Atakum Belediyesi yetkilileri, tüm sanatseverleri bu anlamlı buluşmaya davet etti.






