Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 2 Ağustos 2026 Pazar günü kent genelinde meydana gelen ana şebeke arızaları nedeniyle bazı mahallelerde planlı su kesintisi uygulanacağını açıkladı. Yapılan duyuruya göre İlkadım, Canik ve Bafra ilçelerinde farklı saat aralıklarında gerçekleştirilecek arıza onarım çalışmaları nedeniyle su verilemeyecek. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun abonelere ulaşmasının, bölgenin konumu ve şebekenin durumuna bağlı olarak birkaç saat sürebileceğini belirtti.
İLKADIM'DA DÖRT FARKLI NOKTADA SU KESİNTİSİ
İlkadım ilçesinde 19 Mayıs Mahallesi'nde saat 10.00-11.30 arasında su kesintisi yaşanacak.
Ayrıca Tepecik, Kıran ve Kavacık mahallelerinde saat 09.00-16.00, Çatalarmut Mahallesi'nde ise yine 09.00-16.00saatleri arasında ana şebeke arızası nedeniyle su verilemeyecek.
CANİK'TE 6 SAATLİK ÇALIŞMA
Canik ilçesine bağlı Dereler Mahallesi'nde ana şebeke arızasının giderilmesi amacıyla 10.00-16.00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacak.
BAFRA'DA 9 MAHALLE ETKİLENECEK
Bafra ilçesinde ise Fener, Koşu, Karıncak, Karpuzlu, Yeşilyazı, Altınova, Sarıkaya, Şeyhören ve Türbe mahallelerinde saat 08.30-17.00 arasında planlı su kesintisi yapılacak.
SASKİ, arıza onarım çalışmalarının planlanan süreden önce tamamlanması halinde mahallelere yeniden su verilmeye başlanacağını, ancak suyun şebekeye tam olarak ulaşmasının birkaç saat sürebileceğini hatırlatarak vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını istedi.





