Gazete Arena olarak Samsun halkına kentte uygulanan akıllı kavşak sisteminden memnun olup olmadıklarını sorduk. Vatandaşlar, akıllı kavşakların trafik akışına, güvenliğine ve bekleme sürelerine olan etkileri hakkında farklı görüşler bildirdi.
BAZILARI SİSTEMDEN MEMNUN
Samsunlu vatandaşlardan bazıları akıllı kavşak sistemi ile ilgili memnuniyetlerini şu ifadelerle dile getirdi:
Yılmaz YEŞİLIRMAK: "Ben iyi olduğunu düşünüyorum. En azından göbekler falan yok. İnsanlar çok daha rahat dönüyorlar, kalkıyorlar. Biraz fazla bekliyoruz ama ben iyi olduğunu düşünüyorum. İnsanların çoğu memnun değil ama gerçekten iyi oldu yani. Bir sonuçta bir bunun bilimsel bir çalışması yapılmış, ondan sonra bunlar devreye alınmış. Bence iyi."
Muammer BİLGİ: "Valla güzel olmuş. Kırmızı ışıkta beklemiyorsun, gayet güzel ya. Vallahi çok çok iyi. Bence iyi."
Kaan AVŞAR: "Kavşaklar çok iyi oldu. İnsanları daha bilinçlendirdi. Ee, insanlar daha dikkatli, trafiği hızlandırdı. Aslında düzenledi yani. Ankara'da bir proje vardı, mesela belli bir hızla gittiğin zaman hiçbir ışığa yakalanmıyorsun. Yani böyle bir trafik açıklığı var. Yani çok bence iyi olmuş."
ZAMAN KAYBI OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER
Bazı vatandaşlar akıllı kavşak uygulamasının zaman kaybı olduğunu ve eski sisteme dönülmesi gerektiği şu ifadelerle dile getirdi:
Didem KUZUBAŞ: "Kesinlikle kaldırılmalı yani. Çok, bence çok saçma bir uygulama. Çok zaman kaybı. Yani, eskisinden bence daha fazla kaos yaratan bir şey olmuştu. O yüzden bence eski sisteme geri dönülmeli."
Gökalp ŞEN: "Yani, bazıları yararlı ama bazılarının, özellikle Gençlik Parkı'nın o taraftaki akıllı kavşağın çok mantıklı bir kavşak olduğunu düşünmeniyorum. Çünkü orada çok kazalar oluşabiliyor. Yani yetkililerin, en azından kavşakları yaparken ışıklandırma sistemini bir, bir tık daha düzgün yapmalarında fayda buluyorum."
Burak SAĞLAM: "Yani bir bakımdan çok iyi oldu, bir bakımdan hiç iyi olmadı. Çünkü insanların kafası karışabiliyor bu durumdan. Bence iyi olmadı. Daha iyi şeyler de yapılabilirdi diye düşünüyorum."





