Samsun'un Terme ilçesinde belediye tarafından "Yeşilin kalbinde, mavinin derinliğinde" sloganıyla düzenlenen Terme Yaz Festivali, bir ay süren etkinlik maratonunun ardından sona erdi. b5 Haziran'da başlayan ve 5 Temmuz'da tamamlanan festival kapsamında konserler, spor organizasyonları, kültürel etkinlikler ve çocuk programları gerçekleştirildi. Festival boyunca Terme, binlerce ziyaretçiyi ağırladı.
SEFO KONSERİNE YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİ KATILDI
Festivalde Öykü Gürman, Zara, Aydan Kaya, Kutsi, Murat İnce, Grup ON ve Şeyda Karadeniz sahne aldı. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı Sefo konseri, festivalin en yoğun ilgi gören etkinliklerinden biri oldu. Dragon Bot Festivali, Amazon Kano Festivali, Rahvan At Yarışları, Açık Deniz Yüzme Yarışması, plaj sporları organizasyonları, halk oyunları şenliği ve çocuk etkinlikleri de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
BAŞKAN KUL: "BU BAŞARI HEPİMİZİN"
Festivalin ardından değerlendirmelerde bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, festival boyunca ilçede kültür, sanat ve sporun bir araya geldiğini belirterek, etkinliklere katkı sunan tüm kurumlara, sanatçılara, sporculara ve vatandaşlara teşekkür etti.







