TOKİ'nin borcunu peşin kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül Salı günü başlayacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 19 Ekim'e kadar satış işlemlerinin gerçekleştirildiği bankalara başvurabilecek.
BORCUNU PEŞİN KAPATANA YÜZDE 25 İNDİRİM
TOKİ'den edinilen bilgilere göre, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni bir indirim kampanyası hayata geçirilecek. Kampanya kapsamında borcunun tamamını peşin ödeyerek tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının mevcut borç bakiyelerine yüzde 25 indirim uygulanacak.
Kampanyadan yararlanmak isteyenler, 22 Eylül Salı gününden 19 Ekim'e kadar satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankalara başvurabilecek. Vatandaşlar, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini de aynı tarihler arasında ilgili bankalardan öğrenebilecek.

KISMİ ÖDEMEDE DE İNDİRİM İMKANI
Borcunun tamamını tek seferde kapatamayacak konut ve iş yeri alıcıları da kampanyadan kısmi olarak yararlanabilecek.
Buna göre, borç bakiyesinin en az yüzde 25'i oranında peşin ödeme yapılması halinde, ödenen tutara yüzde 25 indirim uygulanacak.
Kampanyadan yaklaşık 228 bin konut ve iş yeri alıcısının faydalanması bekleniyor.
KAMPANYANIN ŞARTLARI
Kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç Haziran 2025 sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabilecek.
Başvuru tarihinde borç kapatmanın gerçekleştirileceği aya ait taksitlerin ödenmiş olması gerekiyor. Ayrıca vatandaşların geçmiş dönemlere ait taksit ve emlak vergisi borcunun bulunmaması şartı aranıyor.
Kalan taksit sayısı 12 ay ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları ise kampanyadan yararlanamayacak.

TAPU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde kampanyadan yararlanarak borcunu kapatan alıcılara tapuları verilecek.
Bu kapsamda başvuru yapacak vatandaşların, ilgili belediyeden alınan emlak beyan değerini gösteren belge ile DASK poliçesini bankaya sunması gerekecek.
Kampanya kapsamındaki konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatmak amacıyla gayrimenkul satış sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.
KAMPANYA SONRASINDA İNDİRİM UYGULANMAYACAK
TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'de sona erecek. Kampanya süresinin ardından gerçekleştirilecek borç kapatma veya kısmi ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanmayacak.



