Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) bünyesinde görev yapan HÜRKUŞ uçaklarının Baş Test Pilotu Murat Özpala, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu tarafından düzenlenen “Cross The Limits (CTL’25)” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Tekkeköy'de Kütüphane Haftası etkinliği
Tekkeköy'de Kütüphane Haftası etkinliği
İçeriği Görüntüle

HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ DENEYİMLER PAYLAŞILDI

Murat Özpala, test pilotluğu süreci, uçuş güvenliği ve havacılık alanında kariyer planlaması konularında önemli bilgiler verdi. Sektörde ilerlemek isteyen gençlere azim, disiplin ve sürekli öğrenmenin önemini vurguladı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN ANLAMLI MESAJLAR

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, etkinliğin sınırları aşmanın ve hayal gücüne inanmanın simgesi olduğunu belirtti. Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki projelerine dikkat çekerek, GÖKBEY, HÜRKUŞ, BAYRAKTAR ve Milli Muharip Uçak gibi önemli adımları vurguladı.

TÜRK HAVACILIĞIN ÖNCÜSÜ VECİHİ HÜRKUŞ ANILDI

Kurnaz, Türk havacılığının öncüsü Vecihi Hürkuş’u saygıyla anarak, HÜRKUŞ eğitim uçağının onun vizyonunu yaşattığını söyledi. Etkinlik sonunda Murat Özpala’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ