Türk beyaz eşya üreticisi Arçelik, küresel verimlilik ve optimizasyon stratejileri çerçevesinde Tayland’ın Rayong bölgesinde yer alan buzdolabı üretim tesisinde faaliyetleri durdurma kararı aldı. Şirket, üretimin 1 Aralık 2025 itibarıyla tamamen sonlandırılacağını açıkladı.

Arçelik’in açıklamasına göre, mevcut üretim kapasitesi şirketin diğer fabrikalarına kaydırılacak ve üretim sürecinde kesinti yaşanması öngörülmüyor. Bu adım, Arçelik’in küresel operasyonel yapısının yeniden düzenlenmesi çerçevesinde atılmış stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

411 Çalışana 3 Milyon Dolar Tazminat

Tesisin kapanmasıyla birlikte Rayong’da çalışan 411 personelin iş akitleri feshedilecek. Arçelik, bu personele ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarının toplam maliyetinin yaklaşık 3 milyon dolar olacağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, bu uygulamanın çalışanlar için planlı bir tazminat süreci olduğu ve işten çıkarmaların diğer üretim süreçlerini etkilemeyeceği belirtildi. Kapanışın, üretim hacmi ve satış performansında beklenmeyen bir olumsuzluk yaratmasının öngörülmediği ifade edildi.

Beyaz Eşya Sektörü – Mimsan

KAP Açıklamasıyla Operasyonel Strateji Netleşti

Arçelik, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildiride, Rayong tesisindeki kapasitenin diğer fabrikalara aktarılacağını ve üretimin durdurulmasının şirketin küresel faaliyetlerinde verimliliği artırmayı hedeflediğini açıkladı. Şirket yönetimi, “Tesisin üretimi durdurulacak ancak üretim kapasitemiz diğer işletmelerimizde etkin şekilde kullanılacak” ifadelerini kullandı.

Masterchef’te final heyecanı! Ne zaman final yapacak?
Masterchef’te final heyecanı! Ne zaman final yapacak?
İçeriği Görüntüle

Küresel pazarda daha rekabetçi ve verimli bir yapıya ulaşmayı hedefleyen Arçelik, bu adımla operasyonel yapısını optimize ederken, üretim kapasitesinin ve satışların etkilenmeyeceğini vurguladı.

Muhabir: ŞİLA KURUMAHMUTOĞLU