usd
39,7257
eur
45,8826
gbp
53,5046
gram-altin
4.297,26
ceyrek-altin
7.026,02
cumhuriyet-altini
29.176,00
btc-USD
101.847,21
btc-turk-lirasi
4.054.722
ethereum-USD
2.301,31
Samsun Haber Asayiş İBB’ye yolsuzluk soruşturmasında 13 tutuklama

İBB’ye yolsuzluk soruşturmasında 13 tutuklama

İBB’de yürütülen yolsuzluk soruşturmasında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında İBB’nin Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin’in de bulunduğu 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. bünyesindeki bazı işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, ifadelerinin ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

13 Kişi Tutuklandı, 7 Şüpheli Adli Kontrolle Serbest

Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan 20 kişiden 13’ü, tutuklama kararıyla cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında Taner Çetin dışında belediyeye bağlı şirketlerde görev yapan çeşitli isimlerin de bulunduğu belirtildi.

Diğer yandan, 6 şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma yükümlülüğü, 1 şüpheliye ise yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi olmak üzere adli kontrol tedbirleri uygulandı.

Soruşturmanın İBB ve görevinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik genişletilerek devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *