Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlkadım ilçesi Kurtuluş Yolu sahiline taşınması gündemde olan Bandırma Gemi Müzesi ile ilgili Gazete Arena'ya özel açıklamalarda bulundu. Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde gerçekleştirdiği bir dizi çevre düzenlemesi kapsamında Kurtuluş Yolu hizasında 27 dönümlük İstiklal Meydanı'nı kente kazandırırken, Canik ilçesinde bulunan Bandırma Gemi Müzesi'ni de 19 Mayıs 2026 tarihinde hizmete açılmak üzere bu bölgeye taşımayı planlıyor.
ZİYARETÇİNİN YARISINI KARŞILIYOR
Taşınması planlanan Bandırma Gemi Müzesi, yalnızca yer değiştirmekle kalmayacak, ziyaretçi yoğunluğunun da yönünü değiştirecek. 2025 yılı verilerine göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müzeleri toplam 517 bin kişi ziyaret ederken, Bandırma Gemi Müzesi'ni 323 bin 298 kişi ziyaret etti. Diğer taraftan Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı müzelerde ise 2025 yılı toplam ziyaretçi sayısı 145 bin 568 olarak kayda geçti. Yani 2025 yılında Samsun'da tüm müzelere yapılan ziyaretin yarısını tek başına Bandırma Gemi Müzesi karşılamış oldu.

CANİK MECLİSİNDE GÜNDEME GELDİ
Başkan Sandıkçı, geçen ay gerçekleşen meclis toplantısında konunun gündeme geldiğini ifade ederek, "Bazı meclis üyelerimiz, Bandırma Gemi Müzesi'nin ilçemizde kalması noktasında görüş bildirdi. Anlamı bakımından bakıldığında, Bandırma Vapuru'nun çıkış noktası zaten ilçemizde yıllardır konuşlandığı yer değildi. Ancak, İlkadım ilçesinde taşınacağı yeni yeriyle ilgili de yüzde 100 asıl yeri olmadığı bazı meclis üyeleri tarafından söylendi" diye konuştu.
ÖNEMLİ OLAN ŞEHRE TURİST ÇEKMEK
Sonuç olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı taşınma kararına Canik Belediyesi olarak uyduklarını ifade eden Sandıkçı, "Önemli olan alınan doğru kararlar doğrultusunda şehre turistin çekilmesidir. Bu anlamda biz bu kararı destekliyoruz. Çünkü, İstiklal Meydanı, Kurtuluş Yolu, Samsun Tanıtım Merkezi ile birlikte Bandırma Gemi Müzesi de orada bir bütünlük sergileyecektir. Biz belki Canik ilçesindeyiz lakin, şehir bizim! Dolayısıyla, bencillikten uzak hareket etmek lazım" ifadelerini kullandı.



