İlkadım Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi, Meclis Başkanvekili Mustafa Umar başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıya, siyasi partilerin dış politikadaki saldırılara karşı verdikleri ortak tepki damga vurdu. Mecliste grubu bulunan tüm partilerin temsilcileri, bölgedeki çatışmaların son bulması ve masum ölümlerinin durdurulması yönünde görüş birliğine vardı.

ORTAK KINAMA

Meclis Başkanvekili Mustafa Umar yönetiminde gerçekleşen toplantıda, gündem maddelerinin komisyonlara havale edilmesinin ardından söz alan grup başkanvekilleri, ABD ve İsrail tarafından İran’a yapılan saldırıları sert bir dille kınadı. Saldırılarda hayatını kaybeden masum siviller üzerinden dünya barışına dikkat çeken meclis üyeleri, savaşların bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Samsunlu sürücüler dikkat: Kaldırıldı!
Samsunlu sürücüler dikkat: Kaldırıldı!
İçeriği Görüntüle

SİYASİ PARTİLER TEK SES

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Soylu, MHP Grup Başkanvekili Ahmet Çağdaş Çatoğlu, CHP Grup Başkanvekili Fikret Pekal ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Talat Eyüpoğlu, yaptıkları açıklamalarda benzer noktalara değindi. Ortak açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

"ABD ve İsrail tarafından İran’a yapılan saldırıları kınıyoruz. Savaşların sona ermesi ve masum insanların ölmemesi gerekmektedir. Dünya barışının tesisi için bu saldırıların durdurulması şarttır."

Gündem maddelerinin komisyonlara sevk edilmesi ve grup başkanvekillerinin görüşlerini beyan etmesinin ardından toplantı, yapılan yoklama ile sona erdi.

Kaynak: İHA