Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğinde, Amasya, Çorum ve Tokat’taki ticaret odalarının katkılarıyla “Ev Eksenli Çalışma ve Dijital Girişimcilik Eğitimleri” düzenlendi. Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat’ta gerçekleştirilen programlara toplam 167 kişi katıldı.

DÖRT İLDE ORTAK EĞİTİM

Evde üretim yapan, yeni bir iş kurmayı planlayan ya da mevcut faaliyetini dijital ortama taşımak isteyen girişimci adaylarına yönelik hazırlanan eğitimlerde kapsamlı bir içerik sunuldu. Programda Av. Esra Karabuğa tarafından katılımcılara hem hukuki hem de mali süreçler hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

HUKUKİ VE MALİ SÜREÇLER ANLATILDI

Eğitimlerde ev eksenli faaliyetlerde vergi muafiyeti ve kazanç istisnası uygulamaları, basit usulde vergilendirme süreçleri, şahıs işletmesi açma ve şirket kurma aşamaları ele alındı. Bunun yanı sıra e-ticarete başlarken izlenmesi gereken teknik ve hukuki adımlar, mikro ihracat yapan işletmelere sağlanan vergisel avantajlar ve ihracat destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı. ETSY platformunda satış stratejileri ve pasif gelir üretmeye imkân tanıyan iş modelleri de programın dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı.

Samsun'da çiftçiye 12 bin 500 meyve fidanı
Samsun'da çiftçiye 12 bin 500 meyve fidanı
İçeriği Görüntüle

İNTERAKTİF FORMATTA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Teorik anlatımın ötesine geçen eğitimler interaktif bir yapıda gerçekleştirildi. Katılımcılar kendi iş fikirleri ve mevcut uygulamaları üzerinden sorular yönelterek karşılaştıkları hukuki ve mali konulara ilişkin somut örnekler üzerinden değerlendirme yapma ve birebir istişare imkânı buldu.

Bölgesel kalkınma perspektifiyle hayata geçirilen programın, ev eksenli üretimin kayıtlı ekonomiye kazandırılması, girişimciliğin güçlendirilmesi ve yerel ürünlerin dijital pazarlara erişiminin artırılması açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA