Türkiye Büyük Millet Meclisi, Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören düzenlemeyi onayladı. Artık ehliyeti iptal edilmiş ya da geçici olarak geri alınmış kişiler araç kullanırsa 200 bin TL’ye varan idari para cezası uygulanacak. Sürücü belgesi olmadan araç kullananlara ise 40 bin TL ceza kesilecek. Ayrıca, ehliyeti iptal edilmiş kişilere araç kullandıran araç sahipleri de 40 bin TL ceza ödeyecek.
Ehliyetsiz araç kullanana 40 bin TL ceza
Sürücü belgesi olmayan kişilerin motorlu araç kullanması durumunda uygulanacak idari para cezası 40 bin TL olarak belirlendi.
Ehliyeti iptal edilmiş veya geri alınmış sürücülere 200 bin TL ceza
Ehliyeti geçici olarak veya tedbiren geri alınan sürücüler ile sürücü belgesi iptal edilmiş kişilerin araç kullanması halinde 200 bin TL idari para cezası uygulanacak.
Ehliyeti iptal edilmiş kişilere araç kullandıran araç sahiplerine 40 bin TL ceza
Araç sahipleri, ehliyeti iptal edilmiş kişilere araç kullandırmaları durumunda araçların tescil plakası üzerinden 40 bin TL ceza ödeyecek.
Trafik ihlallerinde caydırıcı önlemler artıyor
Meclis’ten geçen yeni maddelerle birlikte, trafik ihlallerine uygulanan para cezaları artırıldı ve yaptırımlar daha caydırıcı hâle getirildi.





