MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Gazi Fişek Fabrikası'nda düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuştu.
MKE DÜNYANIN SAYILI SAVUNMA SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA YER ALIYOR
Güçlü üretim ve teknoloji altyapısı, yüksek mühendislik kabiliyeti ile mühimmat ve bunlara ait silah sistemlerini tek çatı altında geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olan MKE'nin, dünyanın sayılı savunma sanayi kuruluşları arasında yer aldığını belirten Aktürk, "Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda savunma sanayisinin tam bağımsızlık hedefine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Aktürk, güçlü altyapısını yüksek üretim kapasitesiyle birleştiren MKE'nin, Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren fabrika ve işletmeleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu kritik sistemleri yerli ve milli imkanlarla üreterek Türk ordusunun caydırıcılığına önemli katkılar sağladığını vurguladı.
SAMSUN'A YENİ FABRİKA GELİYOR
MKE'nin, 2023-2027 yılları arasını kapsayan 1,5 milyar dolarlık yatırım programı çerçevesinde mevcut üretim hatlarını modernize edeceğini bildiren Aktürk, bunun yanı sıra Kırıkkale, Samsun ve Kırşehir'de üç yeni fabrikayı daha ülkeye kazandıracağını, bu yatırımlarla kritik silah, mühimmat ve kimyasalların üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracağını kaydetti.





