Prof. Dr. Seyfeli, Türkiye'deki tuz tüketimine ilişkin olarak, “Günlük 5 gram tuz öneriyoruz. Ancak toplumumuzda bunun 3-4 katı kadar tuz tüketiliyor” ifadelerini kullandı. Tansiyon hastalarının sofralarında tuz bulundurmamalarını öneren uzman, gıdaların çoğunda yeterince tuz alındığını belirtti. Bu nedenle ekstra tuz eklenmesine gerek olmadığını vurguladı
Tansiyon Ölçerken Hangi Aktivitelerden Kaçınmalıyız?
Bireylerin tansiyonlarını ölçmeden önce dikkat etmeleri gereken bazı aktiviteler olduğunu belirten Prof. Dr. Seyfeli, “Yeme, çay veya sigara gibi aktivitelerden hemen sonra tansiyon ölçmemek gerekiyor. En az 15-20 dakika beklemek şart” dedi. Tansiyonun ölçüleceği kolun yağmurlardan arınması ve dinlenmiş bir şekilde ölçüm yapılması gerektiğini de ekledi.
Doğru Dijital Tansiyon Aleti Seçimi Neden Önemli?
Hastaların tansiyon ölçümünde kullandıkları aletlerin doğru ve güvenilir olması gerektiğini söyleyen uzman, “5 yılı geçmiş dijital tansiyon aletlerini yeni aletlerle kontrol ettirerek doğruluğunu değerlendirmek önemli” şeklinde konuştu. Ayrıca, dirsekten ölçüm yapan aletlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.