Atakum Belediyesi ile Atakum Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen “Çini Kursu Yıl Sonu Sergisi”, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, yıl boyunca çini boyama eğitimi alan kursiyerlerin farklı renk ve motiflerle hazırladığı eserler yer aldı.
Kursiyerlerin El Emeği Göz Nuru Eserleri Beğeni Topladı
Merkezde çini eğitimi alan kursiyerlerin geleneksel tekniklerle hazırladığı eserler, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Sergilenen ürünlerin çoğunluğunun sadece iki aylık bir süreçte hazırlandığı belirtildi.

“Her Motifte Bir Tarih Saklı”
Serginin açılış konuşmasını yapan Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gömeç, çini sanatının Anadolu kültürünün önemli bir mirası olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Çini, kadim Anadolu medeniyetinin bizlere çok önemli bir mirasıdır. Her renginde bir gizem ve emek, her motifinde bir tarih saklıdır. Bu sanatı kuşaktan kuşağa aktaran insanlar bizim için çok değerli.”
Atakum Halk Eğitim Merkezi öğreticisi Belgin Aydın, kursiyerlerin gösterdiği başarıya dikkat çekerek şunları söyledi:
“Öğrencilerimizin çoğu çini sanatıyla geçen yıl tanıştı. Sadece iki aylık bir çalışmayla bu ürünleri ortaya koydular. Hepsine teşekkür ediyorum, çok emek verdiler.”
Ziyaretçilere Açık Sanat Buluşması
Sergi, hem geleneksel sanatlara ilgi duyan vatandaşlara hem de sanatı deneyimlemek isteyen gençlere yönelik önemli bir buluşma noktası oldu. Atakum’daki sanat etkinlikleri kapsamında çini sergisi, kültürel mirasın yeni kuşaklara aktarılmasına da katkı sağladı.





