Bafra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçe genelinde denetim çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların sağlıklı, güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla yürütülen denetimlerde, daha önce fırınlarda gerçekleştirilen kontrollerin ardından bu kez kasaplar mercek altına alındı.
22 KASAP DENETLENDİ
Zabıta ekipleri tarafından ilçe merkezinde ve mahallelerde faaliyet gösteren 22 kasapta yapılan denetimlerde satışa sunulan et ve et ürünlerinin gıda yönetmeliğine uygunluğu, işyeri ruhsatı ve satış yerlerinin genel temizliğini incelendi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa mühürsüz ete rastlanmadı.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ramazan ayı boyunca vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Kılıç ayrıca vatandaşlardan, karşılaştıkları olumsuz durumları 444 55 69 hattı aracılığı ile bildirmelerini isteyerek, denetimlerin toplumun desteğiyle daha etkin yürütülebileceğini ifade etti.

Zabıta ekiplerinin Ramazan öncesi başlattığı bu kapsamlı denetimlerin, ilçe genelinde gıda güvenliğinin sağlanması açısından önemli bir rol oynadığı vurgulandı.





