Öyle samimi ve sıcak olun ki her sıktığınız ele ruhunuzu katın.  Düşmanlarınızı düşünerek zaman kaybetmeyin.

Korkuya kapılıp hedef değiştirmeyin. Aklınızı hedefinizde yoğunlaştırın.

Güçlü ve faydalı olma düşüncesini zihninizde yaşattıkça gerçekten de öyle olmaya başladığınızı göreceksiniz. Siz ısrar ettikçe karşınıza fırsatlar çıkacaktır.

Fikir, imanla bağlanırsa kudret haline gelir. İmanla bağlanın. Cesur, açıkgöz ve neşeli olun…

 Kalbiniz neye bağlanırsa varlığınız onun mahiyetine bürünür. Bürüneceğiniz mahiyeti doğru tespit edin. Bir gülümsemenin insana hiçbir masrafı yoktur. Bu kadar basit bir sermaye ile elde edebileceğiniz kazançlar büyük olabilir.

****

 Kısacık bir ana sığan gülümseme bir hafızada ömür boyu yaşayabilir.  Hiç kimse gülümsenenin getireceği faydaları reddedecek kadar zengin değildir. Hiç kimse de gülümsediği için fakir düşmez.

 Gülümsemek korkaklara güç, kederlilere neşe, hastalara sıhhat verir. Gülümsemek yorgunları dinlendirir. Onu satın alamazsınız, onu dilenemezsiniz, onu çalamazsınız. Onu ancak birisi size gönül rahatlığıyla verebilir. İçten gelmeyen bir gülümsemenin de kimseye faydası olmaz.

 Size gülümsemeyen birine rastlarsanız siz ondan gülümsemenizi esirgemeyin; çünkü gülümsemeye en çok ihtiyacı olanlar gülümsemeyenlerdir.  Herkesin sizi sevmesi için 2. şart: Gülümseyiniz. Yalnız fotoğraf çekilirken değil, fotoğraf çekerken de gülümseyiniz.

*****

 “Genç kız üzgün görünen yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendini daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı ve ona bir teşekkür mektubu yazdı.  Bu mektup arkadaşın o  kadar hoşuna gitti ki her gün yemek yediği lokantaya bahşiş bıraktı. Bu bahşişin miktarına şaşıran garson çok sevindi.

 Akşam evine giderken kazandığı paranın bir kısmını yolda gördüğü fakire verdi. Adam çok sevindi, çünkü iki gündür ağzına bir lokma bile koymamıştı. Yemeğini bitirdikten sonra kaldığı izbe odaya gitmek üzere yola koyuldu(O sırada başına bir felaket geleceğinden haberi yoktu)

 Yolda soğuktan titreyen bir köpek yavrusuna rastladı ve onu alıp eve götürdü. Soğuk fırtınadan kurtulup başını sokacak bir yer bulduğu için köpekçik çok mutluydu. O gece evde yangın çıktı.

 Köpek yavrusu havlamaya başladı. Bütün ev halkını uyandırana kadar havladı ve böylece yangından herkes kurtuldu.

Bunların hepsinin sebebi bir kuruşa bile mal olmayan bir gülümsemeydi. 

******

Herkese hayırlı, huzurlu, mutlu, sağlıklı, başarılı, bereketli, müreffeh  günler diliyorum.